Hoe het begon

Op 11 jarige leeftijd begon Gilbert Seth voor het eerst met poffertjes bakken. Dit deed hij op een houten pallet (hij was anders te klein) achter de pan van zijn ouders. Zij hadden meerdere kramen onder andere 1 in Noordwijk en 1 op de Beijerlandselaan.

Ook de familie van Lydia kwam uit deze branche. De familie Seth serveerde haar poffertjes ook generatieslang op kermissen, maar Gilbert zag geen brood in een reizend en onzeker bestaan. In Rotterdam vond hij een geschikte plaats voor een kraam vlak naast de Bijenkorf. Daar stond hij tot begin jaren 1990, toen de kraam moest wijken voor de bouw van de Koopgoot. De zaak verhuisde naar de Vlasmarkt.

Verhuizing

Jaren later, ging ook de Vlasmarkt op de schop. Het pleintje werd vrijgemaakt, om het zicht tussen de Steigerkerk en de Delftsevaart te bevorderen. Jammer. Gilbert besloot dat het de moeite waard was om zich opnieuw in dezelfde buurt te vestigen. De poffertjes hadden inmiddels een aardige schare fans verzameld. Er werden zelfs meer dan 11.000 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de kraam. Ook op de nieuwe locatie, met uitzicht op de Markthal en verderop de kubuswoningen, weet het trouwe publiek sinds 2010 de poffertjes te vinden.

De toekomst

De stad om de salon heen verandert. En de salon zelf is ook al drie keer verhuisd. Het concept, dat verandert echter nooit, dat hoeft niet. Dat blijft hetzelfde als het bedrijf van opa en oma Seth, die samen langs de kermissen trokken. Net als het geheime poffertjesrecept, dat is ook al generaties lang hetzelfde.

Samen met zijn vrouw Lydia en 2 dochters Melissa en Pamela hoop hij de traditie nog lang te mogen voort zetten. Zodat iedereen van de typische Hollandsche lekkernij kan blijven genieten.

0